Når skolen går rett vest

Hei dere!

I dag føler jeg for å dele et veldig personlig innlegg med dere angående skolen.. Jeg skal til og med banne litt tror jeg;)

Eller skal vi bare si "når skolen går til helvete"? Jeg vet ikke hva jeg føler for å si jeg, men bra går det i hvert fall ikke. Alt er dritt. Kroppen min er utslitt og hodet mitt er helt utslitt. Hele meg er utslitt og igjen er skolen grunnen til det. Jeg er sliten, lei og umotivert- og det å ha lærere man ikke er fornøyde med i tillegg er ikke lett. 

På torsdag skal vi ha mattetentamen og vi har enda TO hele kapitler igjen i matteboka. Vi skulle vært ferdig med dem for lengst, men sånn er det ikke da. Hvordan skal det gå? Hvordan skal det gå med oss når vi ikke har lært alt det vi egentlig skal kunne? Det er så himla lett for lærerne og si at "ja, men dere har jo lært det" eller "ja, men dere kan det jo". Jeg kjenner jeg blir så sint når de sier det, for de har ikke alltid rett. I de fleste tilfellene hvor lærerne sier det kan vi det faktisk ikke. Men jøss, for all del. Det er helt greit at lærerne bare "bestemmer" at vi kan det. Helt greit, for det er jo helt riktig. 

Jeg er sliten og lei av å være min egen lærer. Jeg er sliten og lei av å ha vikarer og lærere som ikke lærer meg noe. Jeg er sliten og lei av hele opplegget med skolen jeg går på. Ingenting er bra. For å være helt ærlig kan jeg ikke komme på en eneste positiv ting som har med skolen jeg går på å gjøre. 

Skoleåret 2016/2017 i tiendeklasse har vært et mareritt. Det har vært helt jævlig om jeg skal være hundre prosent ærlig. Ja, det har det faktisk og vet dere hva? Det er ingen som ser det. Ikke en eneste sjel på skolen ser det. De ser ikke når vi er slitne og ikke har mer å gi. Det eneste lærerne tenker på er seg og sitt. Det spiller ingen rolle hvor slitne vi er, for "det er jo bare en liten prøve" eller "vi har gått systematisk gjennom det". Nei, det er jo ikke det da dust. Tenk hvis lærerne bare kunne åpnet øynene for to sekunder i hvert fall og sett at ting ikke er særlig greit. Det hadde vært noe det. 

Noen ganger kommer man til et punkt hvor kroppen sier stopp. Energien er brent opp og hodet fungerer ikke som det skal. Alle opplever dette, men jeg skal fortelle dere en ting. Skolen har vært hele livet mitt siden høsten 2016. Den har ødelagt livet mitt de siste ukene og månedene. Ja, bare tenk du at nå overdriver jeg, men da skal jeg fortelle dere en annen ting. Jeg har vært så sint og så mange tårer har spurtet ut på grunn av den jævla dumme skolen jeg går på. Jeg håper så inderlig at det innlegget her treffer blink hos noen av dem som jobber der. Det håper jeg virkelig, for det å føle det jeg gjør i forhold til skolen suger ræva. 

Jeg gruer meg hver eneste dag til å gå på skolen. Det har ingenting med venner og sånne ting og gjøre, men med undervisningen og lærerne. Jeg gruer meg til og med til å gå på skolen når jeg har ferie. Sånn skal det ikke være. Jeg gruer meg så mye til skolen at det er det eneste jeg klarer å tenke på når jeg har ferie. Bare slutt å tenk på skolen, tenker vel du. Bare gi blanke faen, du har jo ferie! Men da skal jeg fortelle dere en ting til. Det er ikke så lett når skolen faktisk gjør det syk og sliter så mye på psyken din at du ikke har noe mer å gå på. Da er det ikke bare, bare å gjøre det, bare så du vet det!


Jeg har hatt så mye skolearbeid de siste månedene at jeg ble syk. Ja, jeg ble syk av det for det eneste jeg tenkte på var alt som hadde noe med skolen å gjøre. Å herregud tenker vel du nå, men jeg vet jeg ikke er den eneste. Jeg vet det er så mange andre som opplever det samme som meg og jeg vil at dere skal vite at uansett hvem dere er, støtter jeg dere og heier på dere! 

Jeg har aldri skrevet et sånt innlegg som dette her, men i dag rant det over for meg. Når jeg sitter å øver til mattetentamen og innser at vi har lært helt feil ting osv. sprutet tårene igjen. Da sier mamma til meg "Skriv det på bloggen. Få det ut." og vet dere hva? Det føles så bra å bare skrive ned alt jeg føler. Så deilig! Jeg sier det igjen, jeg håper dette innlegget her treffer blink. Jeg håper at folk kan åpne opp øynene sine og se at det å være tiendeklassing ikke er så jævla enkelt. Selvfølgelig er jeg glad og takknemlig for at jeg får gå på skolen, men det må faktisk være lov å klage når ting ikke er som de skal og man ikke har det bra på grunn av den. 

Dette her ble et langt innlegg og enda lengre kunne det blitt, men vi sparer resten av kruttet til neste gang det renner over. Det er nok ikke lenge til skal du se. Jeg håper kanskje at dette innlegget har åpnet øynene deres litt og at dere kanskje kan være litt mer støttende mot de skoleelevene dere kjenner som går gjennom tøffe tider på skolen. 

Jeg vil bare si tusen takk til mamma, pappa og alle de andre rundt meg som heier på meg og støtter meg når ting suger♥ Tusen takk. Og tusen takk til alle dere andre som har tatt dere tid til å lese dette kaoset her av følelser. Jeg setter enormt stor pris på at dere leste dette her og håper dere forstår litt bedre nå at skolehverdagen er alt annet enn en dans på røde roser. 

Takk. 

- Oda

16 kommentarer

Jane Roligheten

24.04.2017 kl.23:23

Du er så flink til å skrive Oda😁. Føler med deg❤. Heier på deg❤❤

Oda

25.04.2017 kl.07:19

Tusen takk for det, Jane! Jeg blir så glad for å høre sånne ting<3

25.04.2017 kl.00:50

❤️❤️❤️❤️ jeg heier på deg Oda ❤️❤️❤️❤️ uff ikke enkelt dette Glad i deg min venn ❤️❤️❤️

Oda

25.04.2017 kl.07:19

Tusen takk! Glad i deg også<3

Arvid Eilertsen

25.04.2017 kl.08:16

Forstår godt din frustrasjon med skolen og lærere som ikke følger opp når det er åpenbare mangler i undervisningen,har selv hatt disse problemene i de årene jeg tok min videregående utdannelse,man føler at den innsatsen vi legger i læringen nesten er bortkastet og blir fortvilet og oppgitt fordi man ser at kanskje man ikke klarer å få gode nok karakterer når man har et "mål"for fremtiden.Håper at det ordner seg for deg :)

Oda

25.04.2017 kl.16:08

Det du skriver er akkurat det jeg føler! Tusen takk:)

Linda

25.04.2017 kl.09:03

Er nok mange som har det som deg...., og det er veldig trist at det skal være sånn :( Det skal jo være gøy å lære nye ting som skal forbedrede en til livet videre og ønsket om å lære mer... Dessverre så tror jeg at det alltid vil være sånn for "oss" som sliter med å få med oss alt i så raskt tempo som lærerne vil vi skal :( Vi er jo alle forskjellige og jeg har selv hatt lærevansker, og bare fått beskjed om å "konsentrere meg mer og studere hardere" ! Tøft gjort av deg å sette ord på følelsene og frustrasjonen, før var det flaut å si at man slet på skolen....

Masse lykke til, håper at noen snart reagerer!

Klem fra meg

Oda

25.04.2017 kl.16:08

Ja, det er så kjipt når ting blir som dette... Tusen takk for gode ord, Linda<3
Stor klem tilbake!

Therese

25.04.2017 kl.11:01

Du er sykt tøff Oda! stå på og fortsett og del alt som er vannskelig. vis følelser og fortell hvordan du har det. å stenge ting inne kommer vi ingen vei med. tro meg jeg vet. hadde jeg vært like tøff når jeg gikk i 10klasse så hadde jeg nok ikke vært den personen jeg er i dag. STÅ PÅ!!! jeg heier på deg. jo mer vi holder ting inne jo vanskeligere blir det å få ting ut! det skal ikke være en kamp å gå på skolen. akkurat som det ikke skal være en kamp og ut i jobb, eller livet generelt! tusen takk for at du deler, så vi lettere kan forstå hvordan dere har det! Lykke til med matte og skole og alt!!!

Oda

25.04.2017 kl.16:05

Åå, tusen tusen takk for gode ord, Therese! Jeg blir så glad- og skal fortsette å skrive når ting er vanskelig:)

Marianne

25.04.2017 kl.12:58

Stå på Oda 🖒 Bra skrevet og ønsker deg masse lykke til

Oda

25.04.2017 kl.16:03

Tusen takk!

Camilla Opaas

25.04.2017 kl.22:54

Hei Oda! Du er fantastisk flink til å skrive! Jeg synes det er trist at du har det slik i forhold til skolen. Jeg ville bare si at jeg selv er lærer og jeg lover at jeg skal ta ordene dine med meg og virkelig jobbe for å se elevene mine! Jeg vet det er tøft,jeg vet det er mye,og jeg vet at dere kjenner presset. Dere skal lære så ufattelig mye i løpet av de 10 årene dere går på grunnskolen. Håper du vet at du er så mye mer enn karakterene dine. Du er et menneske med så mange andre kvaliteter en det tallet som står på karakterkortet! Husk det! Jeg vil bare sende deg en klem💖

Du kjenner ikke meg,men jeg kjente mammaen din når vi var små.

Oda

25.04.2017 kl.23:03

Wow, tusen takk for alle de fine ordene! Det varmet hjertet mitt<3 Jeg er glad du tenker som du gjør og jeg håper virkelig flere lærere begynner å gjøre som deg. Igjen, tusen takk og stor klem tilbake!

Thomas

06.05.2017 kl.00:12

Gled deg til vgs og høyere utdanning =))))))

Oda

09.05.2017 kl.23:27

Åå, det gjør jeg virkelig! Ha en fin dag videre:)

Skriv en ny kommentar

hits