Jeg klarer ikke mer!

Akkurat nå føles alt bare helt forferdelig. Jeg er så sliten. Sliten, trøtt og lei. Og alt dette er atter en gang skolen sin feil. Jeg gråter for endte gang. Det bare kommer og jeg får ikke gjort noe med det. Jeg er en tikkende bombe med altfor mange følelser.  

Jeg gruer meg til skolen hver dag. Det har jeg gjort den siste tiden og jeg kommer til å gjøre det helt til dette skoleåret er ferdig. Vi har hatt tentamen, prøver og fremføringer hver dag de siste ukene. Det har ikke vært en eneste dag å slappe av på. Hvordan kan lærerne da forvente at jeg hele tiden skal prestere mitt aller beste, når jeg aller helst vil skulke resten av skoleåret? Jeg har ikke mer å gå på. Null energi. Null motivasjon. 

Her sitter jeg for endte gang og gråter tårer som egentlig ikke er igjen. Tårer som ikke skulle kommet fordi jeg gruer meg og fordi jeg er så sliten. Jeg skulle vært glad. Jeg skulle hatt julestemning og vært på julegaveshopping, men sannheten er at det har jeg ikke tid til. Eller jeg har tid, men da må jeg gi blanke f i skolen. Det kan jeg jo helder ikke, for alt skolen dreier seg om er de jævla karakterene. Hvis du ikke gjør det bra på den fremføringen kommer du til å få dårligere karakter på karakterkortet til jul. Jeg blir syk av dette her. Jeg blir rett og slett syk av skolen. 

- En dag skal jeg bli like glad som jeg var her. 

Jeg har nå kommet til et punkt hvor jeg er så utslitt at det går utover søvnen min. Jeg sover, men jeg er like utslitt når jeg våker. Jeg er sur og grinete. Alt er galt. Åå, jeg klikker snart. Jeg er så lei av den stygge skolen og alle tinga den forventer at jeg skal gjøre. Hva med litt medfølelse og forståelse? Jeg vet at alt dette bare ble et kaos av ord, men jeg må få det ut. Skulle ønske jeg kunne holde engelskfremføringen om hvor mye jeg misliker skolen akkurat nå... 

Jeg vil gi opp. Jeg klarer ikke å fortsette. Det går bare ikke. Slutt å klag tenker sikkert du, men jeg skal fortelle deg en ting og det er det at jeg alltid jobber for mye med skolen. Jeg slapper aldri av, så når hver ferie kommer tror mamma og pappa at jeg er syk fordi jeg er så sliten. Skal det virkelig være sånn? Jeg er lei. Lei av å ha det sånn som det. 

Jeg har så mange rundt meg som støtter meg, som heier på meg og som prøver å motivere meg. Det har jeg virkelig, men det gjør ting nesten bare verre enn det det egentlig er. Det er vanskelig når noen heier på deg og vet at du klarer det, men selv har du bare lyst til gi opp. Der er jeg nå. Jeg klarer ikke mer. Jeg tror jeg er den sureste og mest gretne personen du kan møte nå, men det er er grunn til det. Når juleferien kommer skal jeg finne tilbake til den glade jenta jeg en gang var. Jeg skal være glad. Jeg skal smile, le og ha det gøy.

På fredag snakket jeg med spansklæreren min og hun sa: jeg savner den gamle deg. Jeg kikket bort på henne og tenkte oj, du legger merke til at jeg er annerledes enn før. Forklaringen på det problemet ble også at jeg er helt utslitt, jeg har ikke mer å gå på. Jeg flyr rundt på energien jeg ikke eier og har akkurat nå. Det var faktisk vondt, men samtidig godt å høre at hun legger merke til at jeg ikke er den jeg pleier å være. Det føles godt å ha en lærer som bryr seg. 

Gi meg fri. Fri fra alt som har med skolen å gjøre. Fri fra alt. Bare fri. Jeg trenger det mer enn noen gang. 

Dette her ble bare rot, men det var veldig deilig å få det ut. Takk for at du tok deg tid til å lese dette kaoset av følelser. Takk. 

- Oda, fortsatt 15 år og utslitt av skolen. 

4 kommentarer

Berit Marie Halle

12.12.2016 kl.18:49

Hei Oda .

Du skriver slik at jeg blir dratt tilbake til hvordan jeg følte det den gangen jeg gikk på skolen. Det er tungt det vet jeg, men alle er bra nok med den styrken og de manglene vi alle er bærere av . "Flinke jenter" er helseskadelig. Du er bra slik du er Oda og alle er glad i deg for den jenta du er innerst inne. Noen ord fra ei gammel dame. God jul Oda

Oda

14.12.2016 kl.21:04

Ja, det er helt sant! Tusen takk for gode ord, Berit<3

13.12.2016 kl.16:50

Flinke flinke Oda.Skjønner godt at du er sliten av skolen og det som hører til.Mye fremføringer,prøver og tentamener.Du er flink og du står på Oda.Snart er det Juleferie.Den må du nyte.Ikke tenke på skolen i det hele tatt.Kos deg med familie,venner og ikke minst hundene dine.Sov lenge på morgenen og ta livet med ro.Ønsker deg og dine en riktig god jul.Mange klemmer i fleng sendes.Hilsen Marianne

Oda

14.12.2016 kl.21:05

Tusen takk for fine ord, Marianne. Jeg skal nyyyyte juleferien mer enn noen gang!
God jul til dere også:) Klemmer tilbake.

Skriv en ny kommentar

hits