Livet

Livet. Ja, det jævla vanskelige livet.  

Vinden uler og regnet pisker mot ruta. Tårene renner og tankene kverner rundt og rundt og rundt. Skolen er skylda til tårene og naturen er skylda i regnet. Faktisk så er jeg så sliten av skolen at jeg skulle ønske jeg bare kunne gi opp. Jeg vil bare gi opp. Skolen ødelegger meg helt. Den snille, gode og omsorgsfulle jenta jeg en gang var er godt pakket inn og er sjeldent til stede. 

Jeg skulle ønske jeg kunne gi opp. Bare blåse i skolen og alt det der, men jeg trenger skolen for å få en trygg framtid. Jeg skulle ønske jeg bare kunne gi litt mer faen i den naturfagprøva jeg skal ha i morra, men jeg klarer ikke. Jeg kan bare ikke. Det er en ting jeg må lære meg. Nå. Helst i dag! Skolen sliter meg ut. Den suger ut alt jeg har av energi til å gjøre noe. Den tar opp all fritiden min og ødelegger hele meg, og det er ikke greit lenger. Den stresser meg og det bekymrer alle dem jeg har rundt meg.

Jeg er ikke glad lenger. Før var jeg en blid og sprudlende jente, men nå? Nå er jeg ikke glad lenger. Jeg er bare trøtt og sliten hele tiden. Nesten aldri glad. Jeg skulle ønske jeg var like glad hver dag som det var jeg på bilde under her. Det var en vanvittig fin dag. Jeg koste meg. Jeg hadde det bra og var glad, men det hadde ikke noe med skolen, så det var nok derfor. Det var konfirmasjonen min.Det er den blide jenta jeg en gang var. Det var før skolen tok over livet mitt. Igjen. Jeg går i 10.klasse og er utslitt før vi har kommet til høstferien. Hvordan skal dette ende? Jeg kan ikke la skolen bestemme over livet mitt hele tiden. Jeg må finne tilbake til den jenta på bilde over her. Ta kontrollen over livet mitt og la skolen ligge litt oftere. Når jeg tenker tilbake var konfirmasjonsdagen en av de fineste dagene på veldig lenge selv om jeg koste meg og hadde det veldig bra da vi var på Liseberg forrige helg. Jeg kunne være meg. Den personen jeg egentlig er og vil være. Jeg var stolt over meg selv og det jeg hadde klart så langt i livet. Tenk at jeg var konfirmant allerede! 

Det var en stor ære å ta på seg den helt nye bunaden den dagen. Jeg var så stolt og glad for at jeg har mennesker rundt meg som har hjulpet meg sånn at jeg har fått akkurat den bunaden jeg ønsket meg. Jeg håper jeg klarte å vise dere hvor utrolig stolt jeg var av det vakreste plagget jeg nå eier. Jeg håper, mamma, at du så at jeg var glad da. Det er ikke lett for deg å se meg som den jeg er nå og det vet jeg. Men nå skal det bli slutt på det. Jeg lover.

Jeg skal finne tilbake til den jenta du så gjerne ønsker at jeg skal være. Jeg skal lære meg å gi faen i skolen, men gi meg litt tid vær så snill. Jeg må være streng med meg selv, men jeg lover det at jeg skal prøve så godt jeg kan. Det lover jeg virkelig at jeg skal. Tusen takk for at du og pappa alltid er der for meg♥

Og til alle dere andre der ute; det er som mamma sier! Det er lov å slippe taket i skolen, være ung og ha det gøy. Blås i skolen. Noen ganger er det faktisk lov å feile. Man må ikke alltid jobbe så mye at man får den beste karakteren. Jeg skal prøve og lære meg å slippe taket, og håper at hvis du er som meg, at du vil prøve med meg!

- Oda, 15 år og utslitt av skolen

2 kommentarer

Ane

29.09.2016 kl.17:40

Jeg føler med deg! Jeg er noen år eldre enn deg, og jeg tror at presset på ungdomsskolen og VGS har blitt myye større iløpet av de siste årene, at leksemengen øker og at det generelt kreves mer av elevene. Og det er ikke bare du som er sliten, jeg har hørt om mange som er helt utslitt Pga skolen. Og nei, det er ikke greit i det heletatt, det er nå du har sjansen til å være ungdom-og ungdommen skal ikke bare handle om skole og lekser. Men jeg er sikker på at du kommer deg gjennom det :) alt blir som regel bedre med tiden. Bare husk på å pust og å ta deg noen velfortjente pauser innimellom. Ofte det åpner sinnet og lar puggingen gå enklere også. lykke til :)

30.09.2016 kl.20:46

Kjære gode Oda ,slipp ned skuldrene og tenk at bra nok er bedre enn å slite seg ut Er ung bare en gang ,unn deg å le og ha det moro ,det gir energi og livsglede .Sikker på at karakterene dine blir "'gode nok '' .Er snart 60 ,koser meg med minner fra ungdommens 'galskap '' ja finner på litt tøys enda .... Ikke till så store krav til deg selv❤Du er så snill med andre ,ver snill med deg selv også 😀Stor klem og lykke til 😀❤Hilsen Ingunn .

Skriv en ny kommentar

hits