Når du ber andre ta livet sitt

...Er IKKE greit! 

(Jeg minner om at dette er mine, personlige tanker og meninger)

Det er så mange mennesker som får slengt midt i tryne at det er best om de tar livet sitt. Og de som sier det mener mange ganger at verden blir et bedre sted om den personen ikke er mer. Hva er galt med folk når de sier slikt til andre? Hva er meningen med å si slikt? Og hvorfor gjør noen slikt? Jeg kjenner at jeg blir så utrolig sint når jeg hører at noen får slike kommentarer. Det er ikke greit å si at andre skal ta livet sitt. Uansett om du liker den personer eller ikke, er det ikke greit å si slike ting! 

Det er så stygt gjort at jeg får ikke sagt med ord hvor sint og lei meg jeg bli på den personen's vegne. Jeg har lest mange innlegg om mobbing og jeg kjenner det at det er veldig mange som burde få seg en midt på tryne tjue ganger på rad. Det er sikkert stygt å si slike ting, men de som er så stygge med andre fortjener en ordentlig straff, spør du meg. De fortjener å bli straffet for det stygge de sier til andre. De fortjener det virkelig!

Jeg tror ikke mobberen skjønner hva slike kommentarer gjør med andre. Hvor mye de sårer og hvor mye de ødelegger. En person som bli mobbet kan ikke ha det godt. Det er helt forferdelig å tenke på at barn, unge og voksne tar livet sitt til slutt fordi ingen gjør noe. Aller verst er det når barn og unge tar livet sitt fordi noen andre idioter  er så stygge med de, at de til slutt ikke orker mer. Det er alt for mange tilfeller av mobbing som ender med døden, og det er ikke greit.

Og vet dere hva jeg har tenkt over i det siste? Jeg har tenkt over at det ikke bare er barn og ungdommer som mobber. Det er så mange voksne som mobber også. Hvis man ser på facebook, spesielt, er det så mange voksne som slenger masse, masse stygge kommentarer til andre. De er ikke noe bedre enn det vi barn og unge er. Og da er det heller ikke rart at barna deres blir mobbere.

Synes du det er rart at jeg sier det? Nei, det er faktisk ikke rart, for foreldrene fører over mer enn det vi aner til barna sine. Foreldrene er de menneskene som former barna sine mest, med hjelp av venner, skole og alle andre. Det er viktig at foreldrene til de som mobber også tar tak i at barna deres mobber, om de gjør det. I mange tilfeller gjør ikke foreldre det og det gjør ikke saken noe bedre. Foreldrene må også gjøre en jobb.

Og en annen viktig ting jeg synes, er at det er faktisk ikke mobbeofferet som skal flytte. Ingen burde flytte fordi en annen person mobber deg eller barnet deres. Det burde ikke være nødvendig at noen skal flytte på grunn av mobbing. Det er tull og ikke riktig i det hele tatt, spør du meg. Ingen skal flytte. Ikke mobbeofferet og ikke mobberen. 

Nå vil jeg komme med en oppfordring til alle som leser dette:

Alle, ja alle vi, har et ansvar. Vi har et stort ansvar! Det er vår oppgave å få slutt på mobbingen, eller i hvert fall minske antall situasjoner av mobbing. Det er vår oppgave å gripe inn og tørre å si i fra når noen blir mobbet. Jeg tenker at det er aller viktigst at vi barn og ungdommer må tørre å gripe inn hvis vi ser at noen blir mobbet på skolen, skoleveien eller sosiale medier. Vi må tørre å si i fra til de voksne, og det som er aller viktigst er, at lærerne og de voksne på skolen gjør noe med det og tar tak i det! Jeg mener at det i mange tilfeller til slutt er skolen sin feil at elever flytter, fordi skolen ikke tar tak i at det foregår mobbing. Alle de voksne har også et ansvar for å gripe inn. VI må gripe inn og stoppe mobberen/mobberne! Alle har et ansvar.    

Det er ingen som skal bli dømt for at de sier i fra at noen bli mobbet. Du er et supert menneske om du tør å si i fra! Ingen mennesker fortjener å bli mobbet, uansett hva! VI HAR ALLE ET ANSVAR!

- Tusen styrkeklemmer fra Oda til alle der ute, og en ekstra en til deg som bli mobbet♥

***

Hva mener du om dette? Hva gjør du om du ser noen som blir mobbet? 

#mobbing #mobber #tanker #meninger #skole #ungdom #barn #voksne

 

2 kommentarer

Victoria Nykås Østdahl

10.02.2016 kl.22:11

Sterkt og godt skrevet innlegg, Oda! Det er så bra at du står for DINE meninger <3 Klem til deg også som tenker på andre!

Oda

14.02.2016 kl.18:36

Victoria Nykås Østdahl: Du er skjønn! Tusen hjertelig takk<3

Skriv en ny kommentar

hits