Er jeg virkelig bra nok?

Hei, hei! 

Nå har jeg tenkt å ta opp et tema jeg føler på ofte og vet veldig mange andre føler også. Dette er et veldig personlig innlegg og jeg setter pris på om du leser innlegget før du eventuelt kommenterer noe!

Noen ganger så lurer jeg på om jeg er bra nok for andre. Jet vet at det er mange personer i livet mitt som setter pris på meg for den jeg er, men likevel føles det som jeg ikke er bra nok for andre. 

Jeg tenker ofte på dette, er jeg bra nok? Jeg tenker på om det er noe jeg kan gjøre annerledes for å bli bra nok om jeg ikke er det fra før av eller om det ikke er noe jeg trenger å gjøre. Hva tenker egentlig andre om meg? Er det noe jeg kan gjøre annerledes? 

Av og til føles der som om folk stirrer skikkelig på meg. Hvorfor? Hvorfor ser de slik på meg? Tenker de at jeg er rar, stygg, eller er de bare misunnelig på meg for noe? Hvorfor gjør de det? Jeg er et helt normalt menneske, med et ganske normalt utseende, så hvorfor trenger å stirre, skjønner jeg ikke. Det finnes mange andre pene jenter der ute, som stirrer på meg. Hvorfor? Jeg er ganske sikker på at de gjør det fordi de føler seg mye penere enn meg og fordi de tror at de er noe. Eller kanskje de gjør det fordi de mener at jeg ikke har et bra nok utseende? Jeg vet ikke hvorfor, men det føles ikke særlig bra når de pene jentene stirrer deg i hjel. 

Andre ganger så føles det ikke som jeg er bra nok. Ikke for mine nærmeste, men for andre. Jeg vet at for familien min og vennene rundt familien min, er jeg alltid bra nok. Uansett hva. Jeg føler at jeg kan være en bedre venn for mine nærmeste venner og jeg føler jeg kan være en bedre danser hvis jeg bare gir litt med f***. Men det er ikke alltid jeg klarer det. Noen ganger klarer jeg det og andre ganger ikke. Sånn er det bare!

Jeg klarer ikke alltid å stille opp hundre prosent for vennene mine. Jeg har et liv jeg også, og det er ikke alltid like lett med et forsterbarn i hus. Det gjør at jeg mange ganger er skikkelig utenfor og lei alt. Da er det hvert fall ikke lett å stille opp hundre prosent når man har nok med seg selv. Jeg klarer ikke alltid å hjelpe vennene mine med problemene deres eller ting som plager de. Selv om jeg så gjerne skulle gjort det, er det ikke alltid jeg kan, men jeg gjør et forsøk likevel. Jeg klarer heller ikke alltid å gjøre ting riktig når jeg danser selv om jeg forstår hvordan jeg skal gjøre det. Noen ganger trenger jeg tid på meg, til å finne ut av ting som gjelder meg selv før jeg hjelper andre.

Jeg ønsker alltid å være der for vennene mine og jeg ønsker å alltid klare ting på dansen selv om det tar litt lengre tid før jeg får det til noen ganger, men noen ganger går ting litt i surr, det vil si tankene mine går i surr, og da er det ikke alltid like lett. Jeg prøver så godt jeg kan å gjøre ting bra nok for vennene mine, men noen ganger er ikke responsen særlig bra og det gjør at det blir vanskelig å være en bra nok venn. 

Slike ting gjør at jeg mange ganger ikke føler meg bra nok, selv om jeg innerst inne vet at jeg er bra nok, uansett hva. Jeg føler ikke jeg er god nok i dansetimen hvis jeg ikke får til ting første timen jeg lærer det, selv om jeg vet at jeg er der for å lære nye ting og at danselæreren godtar at jeg ikke får det til med en gang, så får jeg en dårlig følelse. Jeg er bare et menneske som alle andre, og jeg kan ikke alltid gjøre ting riktig eller bra nok. En dårlig dag kan være nok. Den kan få deg til å ikke være verdens beste venn eller gjøre at du ikke gjør det strålende på trening.

Det jeg vil frem til, er at vi alle er mennesker. Vi er født som vi er og kan ikke gjøre så mye med det. Eller, jo det kan vi! Vi kan gjøre ting i livene våre som forandrer oss som personer, men det er ikke en selvfølge at det er for alltid. Alle mennesker er bra nok som de er, så andre folk kan bare si og mene så mange ting de bare vil om andre, men den personen er mer enn bra nok.

- Du er mer enn bra nok til å være deg selv!

Puh, dette ble et langt innlegg, men det var godt å få det ut. Jeg håper ikke jeg er den eneste som føler det slik. Jeg vil gjerne høre hva du synes om dette innlegget!

Tusen takk for at du tok deg tid til å lese dette lange innlegget♥

Oda

17 kommentarer

camilla

06.08.2015 kl.22:58

Hei på deg Oda <3 det var mange fine ord :) det er ikke lett det kan jeg skrive under på :) følte akkurat det samme som du skriver når jeg var på din alder... men det skal du hvite Oda du er det beste jenta jeg vet :) og er så glad for at du er i mitt liv <3 vi burde begge to gi litt mere f... det er sikkert og vist :) vi får øve oss sammen Oda :) glad i deg <3

Sara Celine

06.08.2015 kl.23:08

Du er bra nok! Aldri tenk noe annet! Du er den beste personen jeg noen gang har møtt! Du er alltid bra nok for meg, og for andre. Ofte tenker jeg at du er for bra for meg, og at jeg ikke er bra nok for deg :( Du er absolutt ikke den eneste som tenker på denne måten. Jeg tror nesten alle har slike tanker om seg selv, og setter seg selv i et dårlig perspektiv, og ser bare det negative ved seg selv. Det er en del av livet å slite med seg selv og selvtilliten sin, men vi vokser som mennesker hver dag, hver time og hvert minutt. Og til slutt vil vi innse at vi er bra nok. Vi er bra nok og har alltid vært bra nok. Så lenge vi er oss selv, kan ingen kreve noe mer.

Jeg er kjempe glad i deg Odamin<3 Jeg savner deg veldig, og kan ikke vente til å se deg igjen.

Klem <3

Tonje

06.08.2015 kl.23:12

Hei Oda!

Jeg tror det er mange som tenker slik om seg selv - også de som vi kanskje ikke tror ville tenkt slik om seg selv. Det er så mange krav til oss som vi prøver å oppfylle, både fra våre nære og kjære og fra samfunnet rundt. Jeg tenker at det som er viktig er å alltid prøve så godt man kan - og så må man prøve å godta at man ikke alltid kommer til å leve opp til forventningene. Det er så mange ting som spiller inn på hvordan mennesker møter hverandre - og noen ganger har vi våre egne kamper å kjempe som gjør at møtene blir annerledes enn vi kanskje hadde tenkt og noen ganger ønsket. Men så er nå vi mennesker en gang skrudd sammen slik at vi automatisk begynner å analysere oss selv og stille spørsmål ved oss selv de gangene vi har opplevd at noe har skurret litt...og det tenker jeg egentlig er helt nødvendig også. Vi har alle godt av å gå i oss selv noen ganger - men poenget mitt er at i 9 av 10 tilfeller så har vi helt sikkert vært "gode nok", og den ene gangen hvor vi kanskje kunne gjort ting annerledes bør ikke få oss til å glemme de 9 andre gangene. Jeg tror det er sant som de sier: "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle." Puh, det ble jammen et langt svar også ;-) Glad i deg, Oda.

Victoria Nykås Østdahl

06.08.2015 kl.23:32

Ja, du er bra nok!

Jeg savner deg utrolig mye, den tiden da vi var bestevenner som så hverandre hver dag. Håper du har funnet de rette vennene siden da vi sluttet på barneskolen. Skulle ønske vennskapet våres kunne vært som et lite frø som bare grodde mer og mer og plutselig hadde vi det vennskapet som bare forsvant.. Du er vært masse i hele verden, og fortjener alt av det beste! Noe jeg syntes du fortjener akkurat nå er å høre disse ordene jeg si ; Jeg er glad i deg <3

xoxo

Anette

07.08.2015 kl.07:38

Et motto jeg prøver på, men som noen ganger er utrolig vanskelig å forholde seg til..

"Jeg i meg selv er godt nok" ❤

Men kjenner meg så godt igjen i det du skriver snuppa❤

Klem tante nette

Lisa Jönsson

07.08.2015 kl.08:50

Oda min fina vän.

Tänk om fler var som du. Vilken UNDERBAR värld vi då skulle ha.

Dina tankar och ord, det är nog vad de flesta av oss känner. Jag tror att de där människorna som får oss att känna och fråga oss själva om vi räcker till, om vi duger, vad vi gjort fel...allt det där.. Det är nog just de människorna som är de mest osäkra.

DU ÄR UNDRBAR just för att du är som du är Oda. En av världens klokaste och goaste personer

Oda

07.08.2015 kl.15:55

Lisa Jönsson: Åååå, snille, gode Lisa, tusen takk for alle de fine ordene du skriver til meg! Jg er helt enig med deg. Puss og klem til fine deg<3

Oda

07.08.2015 kl.15:56

Anette: Det er et godt motto! Klem tilbake<3

Oda

07.08.2015 kl.15:57

Victoria Nykås Østdahl: Ååå, jeg savner det vennskapet jeg også! Vi må prøve å bli flinkere til å snakke sammen når skolen begynner igjen, for det vennskapet du og jeg fikk, var fantastisk. Tusen takk for det! Jeg er glad i deg også, snuppa<3

Oda

07.08.2015 kl.15:59

Tonje: Åh, du er så god, Tonje! På alle mulig måter faktisk. Tusen hjertelig takk for denne fine kommentaren fra deg! Jeg er superduper glad i deg og Taran også<3

Oda

07.08.2015 kl.16:03

Sara Celine: Kjære gode deg, jeg er så glad jeg har møtt deg! Du må da aldri tenke at jeg er for bra for deg, lov meg det. Du er litt for bra for meg også..;) Vi er alle bra nok som vi er, men noen ganger kan alle føle at tankene om seg selv går helt i surr. Det er så sant det du sier!
Jeg er kjempeglad i deg også, Sara, og savner deg ubeskrivelig mye nå<3 Gleder meg masse til å se deg igjen om ikke så alt for lenge!
Suss og nuss på deg<3

Oda

07.08.2015 kl.16:04

camilla: Tusen takk for det, Camilla! Jeg er så glad i deg på alle mulig måter<3 Vi må bli bedre på det der når det gjelder å gi litt mer f***! En dag skal vi ikke trenge og tenke at vi skal gjøre det en gang, en dag:)

Britt

09.08.2015 kl.00:29

Kjære Oda.

Hadde alle jenter vært så reflektert som du er , hadde det ikke vært mye sjalusi her i verden. Vi mennesker er forskjellige og det skal vi være. Du er den du er og det ska du være, det er sånn folk kjenner deg og vil at du skal være. Med dine feil og mangler som opp andre.

Vi er alle redde for at vi ikke er gode nok, både for venner, skole, jobb, og familie, og det er vi. Så lenge vi gjør det vi kan , så er vi gode nok. Om du er bra nok Oda så er svaret ja, du er deg selv, ærlig og verdens beste jente. Ikke prøv å være noe annet enn den du er, vi liker deg som den Oda du er<3 .

Vi har dårlige dager og vi har gode dager., og det skal vi ha lov til. Ingen er helt perfekte.

Så svaret Oda er at du er virkelig bra nok, det og være seg selv er bra nok<3

Oda

10.08.2015 kl.11:39

Britt: Åå, tusen hjertelig takk for denne kommentaren her! Jeg blir så glad av å høre slike ting som dette. Det betyr utrolig mye for meg å høre dette fra deg! Igjen, tusen takk<3

Mamsen

10.08.2015 kl.11:58

Hei du jenta mi <3

Det har tatt meg noen dager å tenke på innlegget ditt... Ja, du vet hvordan det er med disse tankene. Jeg kjenner deg jo godt, kanskje best av alle <3 Og bekymringene har jo vært mange rundt deg også, snuppa mi! Men jeg vet, sammen med så inderlig mange andre at du er god nok, du er god på å være Oda. Du har ikke behov for å vise deg fram som en du ikke er og det er vel den beste egenskapen noen kan ha. Å være seg selv og klare å stå i det samtidig! <3

Du har stått i hverdagen den siste tida, en annerledes en og du har bestått med glans! Du har på dine 14 år fått erfare at det er de voksne som kommer med ondskap og grusomheter, fordi de tror de vet! Men de vet ingenting, og heldigvis for det. For da hadde kanskje ikke du vært den du er i dag!

Så Oda, mitt alt <3 Du er god nok, både utenpå og inni! Hadde verden vært fylt opp av flere som deg, ville den vært en bedre og lettere plass å være. Jeg er verdens heldigste mamma, som fikk akkurat deg <3

Jeg er uendelig glad i deg, Oda, og så stolt at mammahjertet kunne sprekke mange ganger om dagen <3

Så Oda´n min, du skal fortsette å være deg selv, bra nok så det holder. Og de som ikke kan takle at du er deg, de er ikke verdt din tid og ditt vennskap, det er du for god til <3

Klem fra mamma´n din <3

Irmelin

10.08.2015 kl.19:55

Hei

Slike refleksjoner du gjør deg nå er helt normalt og er med på å forme deg til å bli en god og trygg voksen person. Det er bra å reflektere :-) Det gjør at du forstår både andre og deg selv bedre i en verden som er sammensatt og krevende til tider. Det gjør deg trygg og sikker - med tiden :-) Vanskelige tanker bør du lufte med andre og ikke ha dem inni deg alene. Ros deg selv med jevne mellomrom og fortell deg selv hvor bra du er!! Stopp opp innimellom og tenk over hvor heldig du er som bor i Norge, har familie og venner, har hobbyer og ikke minst et liv med hunder rundt deg. Du er nok flink på skolen også så godt som du skriver ;-) Masse lykke til Oda, man SKAL tenke og reflektere, bare pass på at svingningene ikke blir for store :-D

Oda

10.08.2015 kl.21:20

Irmelin: Tusen takk, Irmelin! Jeg skal huske på denne kommentaren fra deg når ting er tøft:)

Skriv en ny kommentar

hits