Takknemlighet- hva er det?

Hei dere! Har dere hatt en fin mandag så langt?? 

- Familien har vært og kjøpt juletre, kjøpt ny oppvaskmaskin, for den gamle bestemte seg for å klikke og ikke fungere mer i går. Derfor måtte vi en liten tur til Kongsberg, og lille Frøya var med oss. Hun er så utrolig søt nå! Men, altså! Det var ikke det jeg tenkte å skrive om i dette innlegget. Takknemlighet, hva er egentlig det? Har du noen gang tenk over det? 

 

Takknemlighet, hva er egentlig det? Er det å takke når man får ting? Være glad uansett om man får en dyr eller billig ting? Ikke bry seg om man får noe? Si takk, men kaste tingen etterpå? Hva er det? Hvordan skal man beskrive takknemlighet?

Takknemlighet når man får noe.

Nå er det bare tre dager, så er den store dagen her. Julaften. Alle barn og mange vokse gleder seg til å få gaver av andre og mange gleder seg til å gi bort gaver. De fleste mennesker har et ønske eller flere før jul. Kanskje du ønsker deg en splitter ny iPhone 6 eller kanskje du ønsker deg en GHD rettetang? Eller kanskje du ønsker deg en sydenferie, eller en tur til et eller annet sted i verden? Men, må man få dyre ting for å vise takknemlighet? 

Jeg synes at vi som bor her i Norge burde vise mer takknemlighet for det vi har. I mange andre land her i verden, har de ikke muligheten til å bo under et tak, og om de er så heldige å få bo under et tak, er det som regel ikke noe å skryte av. De har ikke telefoner, TV'er, nettbrett/iPad, eller andre ting som vi her i landet har. Jeg synes vi burde stoppe å klage fordi vi ikke har det ene og det andre. Vi må slutte å klage fordi vi ikke har den nyeste telefonen, eller den beste rettetangen. 

For en liten stund siden, leste jeg en status som en dame med lite penger hadde skrevet på facebook. Hun skrev at julen ikke handler om dyre gaver, men den handler faktisk om å være sammen med familien. Det å bruke tid sammen med de som betyr noe for deg. Denne damen skrev, at hennes datter og hennes sønn ville bli like glad for en gave til 50kr som en til tusenvis av kroner. Hun gledet seg til å feire jul med barna sine, og til å bruke tid sammen med familien sin. Jeg blir så glad av å høre slike ting, for alt handler ikke om penger! 

Det er faktisk sant! Jeg tenker det at vi som bor i et rikt land, burde kunne vise mer takknemlighet for det vi får. Mange her i landet er flinke til dette, men det jaggu meg mange som ikke blir fornøyde om de ikke får akkurat det de ønsker seg. Dette året har jeg kjøp noen julegaver, men jeg har også laget noe selv. For de som kanskje ikke har så mye penger, er det nok å lage hjemmelagde julegaver til hverandre. Hjemmelagde julegaver er minst like koselig å få som dyre, kjøpte gaver.

Det jeg vil frem til, er at man trenger ikke få mange dyre gaver for å vise takknemlighet. Takknemlighet skal man vise uansett om man får en dyr eller billig, stor eller liten gave. Jeg håper at alle dere som leser dette innlegget, tenker over dette! De som kjøper gaver til deg, kjøper den/de for å vise at de bryr seg om deg. Jeg kjøper gave til de som jeg vil at skal føle at jeg bryr meg om dem, og for å vise at de betyr noe for meg. 

Takknemlighet for de du lever med. 

Å vise takknemlighet når man får noe er en ting, men å vise takknemlighet for de som lever rundt deg, er en annen. Jeg synes det er minst like viktig å vise takknemlighet til de du lever med, som å vise det når du får ting. Husk, at din familie og dine venner, setter stor pris på om du gir dem en klem eller sier at du er glad i dem. Det viser at du bryr deg om dem og viser dem takknemlighet, for at de er der for deg.

Å vise takknemlighet for noen, er å vise at du bryr deg om dem og ikke vil behandle dem som støv. Om du behandler et menneske som støv, etter min mening, viser du null takknemlighet og glede for at det menneske er der for deg. 

Å vise takknemlighet for ting man får og vise takknemlighet for de som lever rundt deg, er to viktige ting. Jeg tenker at alle mennesker burde få muligheten til å spre glede og vise takknemlighet til andre, men jeg synes også at alle mennesker burde få muliheten til å føle glede og takknemlighet tilbake. Nå som det er jul, er det viktig at alle mennesker viser takknemlighet og glede til familie og venner. Spesielt til familien, og i hvert fall hvis du har søsken, besteforeldre eller tanker og onkler som bor langt unna, og du ser dem sjeldent. 

Nå skal jeg avslutte dette innlegget, men jeg håper at dere tenker over dette og skriver deres meninger i kommentarfeltet. Det er veldig artig å høre andres meninger om et spesielt tema, for alle har sine egne meninger om ting. Husk å vise takknemlighet for ting du får og ikke minst, vis takknemlighet til familie og venner♥

Jeg vil ønske alle sammen en fin dag videre♥ Hva mener du er takknemlighet? Er du enig eller uenig i det jeg skriver?

#Takknemlighet #meninger #familie #venner #jul #gaver

2 kommentarer

Sara Celine

22.12.2014 kl.16:02

Så bra skrevet Oda♥️ Du er så flink❤️ Det traff og jeg er helt enig♥️ Glad i deg😊♥️

Oda

22.12.2014 kl.16:21

Sara Celine: Så godt å høre! Veldig, veldig glad i deg??

Skriv en ny kommentar

hits